Voor beheerders en kerkrentmeesters

Als beheerder of kerkrentmeester draagt u onder andere de verantwoordelijkheid voor de begraafplaats en bijbehorend onderhoud. Een mooie, verantwoordelijke rol, met een divers en seizoensafhankelijk takenpakket. In de winter is het misschien rustiger. Maar zodra het voorjaar aanbreekt, ontsiert de groene aanslag het aangezicht van de grafmonumenten en is er werk aan de winkel. Dat geldt ook voor de natuur rondom de begraafplaats: alles groeit en bloeit. Wellicht hebben monumenten vorstschade opgelopen. Er ontstaat simpelweg een piek in de werkzaamheden op en rondom de begraafplaats zodra de winter voorbij is. Op die momenten is het erg prettig om uw werklast te verlagen door professionele hulp in te schakelen.

Maak een afspraak met Grafonderhoud J. de Haan om de mogelijkheden te bespreken. Ik ondersteun u graag bij het onderhoud aan de monumenten op uw begraafplaats.

Grafmonument reinigen

Als het donkere en koude weer plaatsmaakt voor langere dagen met meer zonnestralen, is het nodig om grafstenen te reinigen. Dat is een taak die wellicht blijft liggen tijdens drukke periodes. Groene aanslag, mos of ander ongewenst vuil: ik reken er met veel plezier en professionaliteit mee af. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik in één oogopslag precies wat een grafmonument nodig heeft. Om wat voor monument het ook gaat, voor iedere steensoort is een passende behandeling.

Wilt u meer weten over mijn specialistische aanpak voor het reinigen van grafmonumenten? Graag licht ik het een en ander telefonisch of per e-mail verder toe.   

Periodieke reiniging van elk graf

Het is ook mogelijk om een meer structurele samenwerking aan te gaan voor het reinigen van grafmonumenten. De gemaakte afspraken worden dan vastgelegd in een periodiek onderhoudsabonnement. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de grafmonumenten met regelmaat worden gereinigd en kunt u uw aandacht richten op andere taken op de begraafplaats of van de kerkelijke gemeente.

U profiteert van meerdere voordelen als Grafonderhoud J. de Haan de periodieke reiniging van grafmonumenten uitvoert:

 • Specialistische reiniging door mijn grafonderhoudsbedrijf met meer dan 40 jaar ervaring op dit gebied.
 • Het gebruik van de juiste professionele schoonmaakmiddelen en methoden, passend bij het materiaal van de grafsteen.
 • De garantie van regelmatige reiniging van ieder grafmonument.

N.B. Voor veel begraafplaatsen werk ik op basis van op maat gemaakte afspraken. Dit heeft als voordeel dat het voor u heel eenvoudig is om de kosten voor het onderhoud in rekening te brengen bij de rechthebbende en/of nabestaanden. Door meerdere grafmonumenten op één locatie te onderhouden, houd ik het onderhoud bovendien betaalbaar voor u én de nabestaanden. Kortom: ook hiermee kan ik u van dienst zijn. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met mij op.

Reviews

De ervaringen van anderen kunnen voor u heel waardevol zijn. Alleen mijn klanten kunnen mijn geleverde diensten objectief en op kwaliteit beoordelen. Wilt u weten of ik kwalitatief werk aflever, gemaakte afspraken nakom of helder en snel communiceer? Lees dan de reviews die klanten naderhand achterlieten op mijn pagina.

Nieuwe grafsteen plaatsen

Naast het vakkundig rechtzetten van grafstenen bent u bij Grafonderhoud J. de Haan aan het juiste adres voor nieuwe en gerenoveerde grafstenen van betrouwbare kwaliteit. Ik bespreek graag de mogelijkheden met de nabestaanden. Welke keuze zij vervolgens ook maken: ik kom iedere grafsteen vakkundig plaatsen. Dat scheelt u (onderhouds)werk in de toekomst en zorgt er tevens voor dat uw begraafplaats er verzorgd uitziet.

Uw betrouwbare partner in grafonderhoud

Grafonderhoud J. de Haan is een zeer ervaren bedrijf op het gebied van grafonderhoud en – renovatie. Al meer dan 40 jaar wordt dagelijks met veel liefde en passie voor het vak goed werk afgeleverd op begraafplaatsen in voornamelijk Noord-Nederland. Meerdere instanties, stichtingen, begraafplaatsen en kerken zijn zeer tevreden over mijn diensten, zoals:

 • Gemeente Midden-Groningen
 • Stichting Grafonderhoud Gemeente Opsterland
 • PKN-kerk Wirdum
 • Begraafplaats Langezwaag
 • Begraafplaats Hervormde Kerk Gerkesklooster

Wilt u het onderhoud van graven op de begraafplaats uitbesteden aan een betrouwbaar en specialistisch grafonderhoudsbedrijf? Ik plan graag een kennismakingsgesprek met u in. Vul het onderstaande contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Grafonderhoud J. de Haan
Skoalplein 1
8404 GV Langezwaag

Tel: 06-27654322
Info@grafonderhoudjdehaan.nl

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Als u een offerte wilt opvragen stuur dan een aantal afbeeldingen mee zodat ik een prijs op maat kan geven.
  Ondersteund bestand uploaden (max. 15 MB)

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Ga naar de inhoud