Naam bijzetten op grafsteen

Bij het overlijden van een dierbare is het belangrijk dat de nagedachtenis op een respectvolle en passende manier wordt vastgelegd. Wanneer iemand wenst om in een bestaand graf bijgezet te worden, komt daar vaak een tweede opschrift op de grafsteen bij kijken. Dit vereist specialistisch werk, dat met zorg en precisie moet worden uitgevoerd.

Grafsteen bewerken

Het bijzetten van een tweede opschrift op een grafsteen is handwerk en vereist vakmanschap. Ik voer deze werkzaamheden nooit uit op locatie, maar haal de steen op van de begraafplaats en breng deze naar de werkplaats. Dit gebeurt uiteraard altijd met respect voor het graf en uw begraven dierbaren.

In de werkplaats worden de letters voor het nieuwe opschrift zorgvuldig geselecteerd en bijgezet. Ook alle symbolen kunnen worden gebruikt om het opschrift persoonlijk en betekenisvol te maken.

Er zijn verschillende manieren om de letters op een grafsteen aan te brengen, afhankelijk van het materiaal en het gewenste effect. In graniet worden de letters meestal gestraald. Hierbij worden de letters in het graniet gezet door middel van zandstralen. Een andere techniek is het verheven van de letters, waarbij er handmatig om de letters heen wordt gehakt om ze reliëf te geven. Dit is handwerk, waarbij vakmanschap en ervaring komt kijken. Het graveren van letters is de meest gebruikte manier om teksten aan te brengen op een steen.

Grafsteen tekst toevoegen

Het toevoegen van tekst op grafstenen wordt zowel op nieuwe als op bestaande grafstenen uitgevoerd. Zoals hierboven al gemeld, worden de meeste teksten in de steen gegraveerd. De gegraveerde letters worden vervolgens gevuld met verf, zodat ze goed leesbaar zijn.

Ik kies er bewust voor om alle letters op de grafsteen opnieuw te verven, wanneer er een naam of opschrift wordt bijgezet. Dus ook de oude letters. Op die manier vormt het nieuwe opschrift een geheel met het oude en is het hele grafmonument weer netjes.

Gegraveerde letters worden namelijk beter zichtbaar door ze te verven. Het weer heeft invloed op de verf, waardoor de tekst na verloop van tijd vervaagt. Voordat nieuwe verf wordt aangebracht, verwijder ik de oude verf eerst voor een betere hechting. Belangrijk om te weten is dat ik letters altijd met de hand verf om kwaliteit te garanderen.

Bronzen en rvs-letters op grafmonument

Naast gegraveerde en geverfde letters zie ik steeds vaker bronzen en rvs-letters op grafstenen. Deze letters zijn verkrijgbaar in talloze lettertypes en worden op de steen bevestigd met speciale lijm. Ook deze letters kan Grafonderhoud J. de Haan maken en bijzetten. Dit bronzen of rvs alternatief voor gegraveerde letters is kostbaarder, maar ook onderhoudsvrij. Het aanbrengen of bijzetten van bronzen of rvs-letters doe ik in mijn werkplaats, waar ik alle benodigde materialen bij de hand heb.

Naam bijzetten op grafsteen kosten

De kosten van het bijzetten van de nieuwe inscripties zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de letters, hoeveelheid tekst, de staat van de steen, maar ook de locatie van de begraafplaats.

Het bijzetten van letters op een grafsteen is een delicaat proces. Het vereist vakmanschap, aandacht voor detail en respect voor de herinnering aan de overledene. Door een specialist in te schakelen voor deze taak, zorgt u voor een kwalitatief resultaat dat recht doet aan de persoon die u wilt eren op de grafsteen. Ik help u hier graag bij.

Tekst grafsteen bijwerken of verwijderen

Naast het bijzetten van namen en verven van de letters, is het ook mogelijk om een tekst volledig van de steen te verwijderen. Dit gebeurt wel eens wanneer een spreuk niet langer aansluit bij de overtuigingen van de nabestaanden. De steen is dan weer vlak en glad. De tekst op de grafsteen kan ook worden bijgewerkt of vervangen door een nieuwe spreuk of tekst, die beter aansluit of passender is. Ik kan al deze werkzaamheden uitvoeren ongeacht het lettertype of waar de steen oorspronkelijk vandaan komt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het bijzetten van een naam op een nieuw of bestaand graf? Vul het aanvraagformulier in, stuur daarin een foto van het grafmonument mee en u ontvangt binnen vijf werkdagen een vrijblijvende offerte van mij.

Grafonderhoud J. de Haan
Skoalplein 1
8404 GV Langezwaag

Tel: 06-27654322
Info@grafonderhoudjdehaan.nl

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Als u een offerte wilt opvragen stuur dan een aantal afbeeldingen mee zodat ik een prijs op maat kan geven.
  Ondersteund bestand uploaden (max. 15 MB)

  Reviews

  De ervaringen van anderen kunnen voor u heel waardevol zijn. Alleen mijn klanten kunnen mijn geleverde diensten objectief en op kwaliteit beoordelen. Wilt u weten of ik kwalitatief werk aflever, gemaakte afspraken nakom of helder en snel communiceer? Lees dan de reviews die klanten naderhand achterlieten op mijn pagina.

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Ga naar de inhoud
  3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw